Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel gehakt- groente
PT60M
Ovenschotel gehakt- groente
Een heerlijk ovenschotel gehakt- groente recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ageeth Langenberg
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel gehakt- groente te bereiden
De uien snipperen en bakken. Het gehakt kruiden met de kerrie, zout, nootmuskaat, en citroensap (of gewoon een zakje gehaktkruiden met ui van silvo) bij de uien voegen en het geheel gaar bakken. Dan neem je een ovenschaal, waar eerst de groente naar keuze ingaat, (b.v. spinazie, boontjes, doperwten enz.). Spinazie is wel het makkelijkst, je neemt deelblokjes met een bloep…
Hierop komt het gehaktmengsel.
Dan de tomaten in plakken hierop. Het geheel afdekken met aardappelpuree, paneermeel en een klontje boter.
Heteluchtoven op 150 - 175 ºC gedurende 40 à 55 minuten.
Hierop komt het gehaktmengsel.
Dan de tomaten in plakken hierop. Het geheel afdekken met aardappelpuree, paneermeel en een klontje boter.
Heteluchtoven op 150 - 175 ºC gedurende 40 à 55 minuten.
Liske zegt: