KookJij

Ovenschotel gehakt- groente

Een heerlijk ovenschotel gehakt- groente recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel gehakt- groente te bereiden

De uien snipperen en bakken. Het gehakt kruiden met de kerrie, zout, nootmuskaat, en citroensap (of gewoon een zakje gehaktkruiden met ui van silvo) bij de uien voegen en het geheel gaar bakken. Dan neem je een ovenschaal, waar eerst de groente naar keuze ingaat, (b.v. spinazie, boontjes, doperwten enz.). Spinazie is wel het makkelijkst, je neemt deelblokjes met een bloep…
Hierop komt het gehaktmengsel.
Dan de tomaten in plakken hierop. Het geheel afdekken met aardappelpuree, paneermeel en een klontje boter.

Heteluchtoven op 150 - 175 ºC gedurende 40 à 55 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
De groenten naar keuze, zie ik bij de ingrediënten niet staan. Hoeveel gebruik je ongeveer? Ik denk dat een zak wokgroenten (bijv. Italiaanse of oriëntaalse) ook wel lekker is.