Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs
PT45M
Ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs
Een heerlijk ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak ze kort aan in olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.
Was de preien en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ook de prei glazig in olijfolie gekruid met peper en zout.
Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze door de gebroken amandelen. Bak de gepaneerde visfilets goudbruin in olijfolie. De vis moet niet gaar zijn.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de bieslook en doe die met de tomaatjes bij de prei.
Maak laagjes van de aardappelen, het prei- en tomatenmengsel en de vis in een ingevette ovenschotel.
Maak een beslag van de eierdooiers, de room, de melk en de gemalen abdijkaas. Kruid met peper en zout en giet dit over de bereiding.
Bak het gerecht 25 minuten in een oven op 170°C tot de eieren mooi gestold zijn.
Was de preien en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ook de prei glazig in olijfolie gekruid met peper en zout.
Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze door de gebroken amandelen. Bak de gepaneerde visfilets goudbruin in olijfolie. De vis moet niet gaar zijn.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de bieslook en doe die met de tomaatjes bij de prei.
Maak laagjes van de aardappelen, het prei- en tomatenmengsel en de vis in een ingevette ovenschotel.
Maak een beslag van de eierdooiers, de room, de melk en de gemalen abdijkaas. Kruid met peper en zout en giet dit over de bereiding.
Bak het gerecht 25 minuten in een oven op 170°C tot de eieren mooi gestold zijn.
derbyke zegt: