Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met aardappelen, witloof en lente uitjes
PT40M
Ovenschotel met aardappelen, witloof en lente uitjes
Een heerlijk ovenschotel met aardappelen, witloof en lente uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met aardappelen, witloof en lente uitjes te bereiden
Aardappelen half gaar koken in licht gezouten water ,afgieten en in dikke schijven snijden.
Witlof grof snijden even kort aanbakken in boter en een beetje kruiden met nootmuskaat, peper en knoflookpoeder.
Lenteuitjes kort aan bakken in een beetje boter.
Neem een kom en meng de Boursin met room tot een gladde massa.
Smeer een vuurvaste schotel in met boter leg de aardappelen erin vervolgens het witlof en lenteuitjes.
Kruid een beetje na met knoflookpoeder, peper en nootmuskaat.
Giet de room gemengd met de Boursin over de ingrediënten.
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat een 20 tal min garen.
Serveer zeer warm.
Witlof grof snijden even kort aanbakken in boter en een beetje kruiden met nootmuskaat, peper en knoflookpoeder.
Lenteuitjes kort aan bakken in een beetje boter.
Neem een kom en meng de Boursin met room tot een gladde massa.
Smeer een vuurvaste schotel in met boter leg de aardappelen erin vervolgens het witlof en lenteuitjes.
Kruid een beetje na met knoflookpoeder, peper en nootmuskaat.
Giet de room gemengd met de Boursin over de ingrediënten.
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat een 20 tal min garen.
Serveer zeer warm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
spanky zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
hns zegt:
bedankt Hilde, de groeten voor de '14 jarige schone dame' grt Hans en Bores :):):)
Hubertine zegt:
Ik ga deze schotel deze week nog maken. Bedankt.
Groetjes Hubertine.
derbyke zegt: