Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met aubergine en tomaat
PT55M
Ovenschotel met aubergine en tomaat
Een heerlijk ovenschotel met aubergine en tomaat recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Andries Zijlstra
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met aubergine en tomaat te bereiden
Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Bestrooi met veel zout en laat een half uur staan en spoel ze af en droogdeppen. Snijd de ui in plakjes en de bacon in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de bacon, knoflook en rozemarijn 5 minuten op een laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Pel de tomaten en snijd ze in vieren en bak ze mee. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen. Bak de aubergineplakken in olijfolie op hoog vuur tot ze aan beide kanten bruin zijn. Leg de helft van de plakken op de bodem van een ovenschaal. Giet het gehaktmengsel erover en bedek met de rest van de aubergine. Dan de kikkererwten en de gezeefde tomaten er overheen en een half uur in de oven van 180°C. Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Andries Zijlstra)
Dit soort recepten maak ik bij A.H. Geef er vaak een eigen draai aan.