Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met gehakt en courgette
PT50M
Ovenschotel met gehakt en courgette
Een heerlijk ovenschotel met gehakt en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
karin luykx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met gehakt en courgette te bereiden
Courgette in plakken snijden en aan allebei de kanten lichtjes grillen.
De bacon apart bakken en tot stukjes snijden.
Het gehakt losbakken samen met de ui en de in plakjes gesneden champignons.
Dit gehakt mengsel kruiden met zout, peper en wat gehaktkruiden.
De baconstukjes toevoegen en dit alles in een ovenschaal doen, hier op dakpansgewijs de courgette leggen en daar weer dakpansgewijs de aardappelschijfjes op.
De aardappels lichtjes insmeren met olijfolie en bestrooien met Provençaalse kruiden en geraspte kaas. Plaats het geheel 30 - 40 minuten in een voorverwarmde oven.( 200 °C)
De bacon apart bakken en tot stukjes snijden.
Het gehakt losbakken samen met de ui en de in plakjes gesneden champignons.
Dit gehakt mengsel kruiden met zout, peper en wat gehaktkruiden.
De baconstukjes toevoegen en dit alles in een ovenschaal doen, hier op dakpansgewijs de courgette leggen en daar weer dakpansgewijs de aardappelschijfjes op.
De aardappels lichtjes insmeren met olijfolie en bestrooien met Provençaalse kruiden en geraspte kaas. Plaats het geheel 30 - 40 minuten in een voorverwarmde oven.( 200 °C)
Annemarie zegt: