KookJij

ovenschotel met kabeljauw en uiringen

Een heerlijk ovenschotel met kabeljauw en uiringen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe ovenschotel met kabeljauw en uiringen te bereiden

Puree maken van gekookte aardappelen, een klontje boter, peper en zout , beetje melk een eidooier en muskaatnoot.

Tomatensaus: 1 ajuin fijn snipperen en laten fruiten in wat boter. De blikken gepelde tomaten toevoegen en goed laten sudderen. Kruiden met wat p&z. Dit geheel lichtjes mixen, geen lopende saus van maken.

De uiringen bakken in een pan met wat boter en daarna goed laten uitlekken om zo weinig mogelijk vet te bekomen.

Nu neem je een met wat boter ingesmeerde ovenschotel en je maakt laagjes zoals volgt: een laag puree, een laag vis (op de vis mag je nog even peper strooien), een laag ajuin en een laag tomatensaus.

Dit geheel zet je ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

aan ridjok

aan ridjok zegt:
Look is ook heel gezond, probeer het uit en laat het me gerust weten of het een succes was. opletten dat ;););)
ridjok

ridjok zegt:
Een vleugje knoflook door de saus lijkt mij ook lekker, kan het ook eerder maken trekt alles er goed in.
aan Bertal

aan Bertal zegt:
dank voor de raadgeving, nooit te oud om te leren hé!;):p
bertal

bertal zegt:
Marianne:
Perfect recept, maar diepvriesvis moet je na ontdooien niet alleen afdeppen maar ook afspoelen, dit is beter.
verder veel succes met koken zal dit recept zeker maken.:);)
m.v.g. Bert Allers