Recept
« Terug naar recepten
ovenschotel met kabeljauw en uiringen
PT45M
ovenschotel met kabeljauw en uiringen
Een heerlijk ovenschotel met kabeljauw en uiringen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe ovenschotel met kabeljauw en uiringen te bereiden
Puree maken van gekookte aardappelen, een klontje boter, peper en zout , beetje melk een eidooier en muskaatnoot.
Tomatensaus: 1 ajuin fijn snipperen en laten fruiten in wat boter. De blikken gepelde tomaten toevoegen en goed laten sudderen. Kruiden met wat p&z. Dit geheel lichtjes mixen, geen lopende saus van maken.
De uiringen bakken in een pan met wat boter en daarna goed laten uitlekken om zo weinig mogelijk vet te bekomen.
Nu neem je een met wat boter ingesmeerde ovenschotel en je maakt laagjes zoals volgt: een laag puree, een laag vis (op de vis mag je nog even peper strooien), een laag ajuin en een laag tomatensaus.
Dit geheel zet je ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Tomatensaus: 1 ajuin fijn snipperen en laten fruiten in wat boter. De blikken gepelde tomaten toevoegen en goed laten sudderen. Kruiden met wat p&z. Dit geheel lichtjes mixen, geen lopende saus van maken.
De uiringen bakken in een pan met wat boter en daarna goed laten uitlekken om zo weinig mogelijk vet te bekomen.
Nu neem je een met wat boter ingesmeerde ovenschotel en je maakt laagjes zoals volgt: een laag puree, een laag vis (op de vis mag je nog even peper strooien), een laag ajuin en een laag tomatensaus.
Dit geheel zet je ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ridjok zegt:
bertal zegt:
Perfect recept, maar diepvriesvis moet je na ontdooien niet alleen afdeppen maar ook afspoelen, dit is beter.
verder veel succes met koken zal dit recept zeker maken.:);)
m.v.g. Bert Allers
aan ridjok zegt: