Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met penne,broccolli en gehakt
PT45M
Ovenschotel met penne,broccolli en gehakt
Een heerlijk ovenschotel met penne,broccolli en gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
een beetje van AH en bijgevuld van mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met penne,broccolli en gehakt te bereiden
VOORBEREIDING:
Ui pellen en snipperen(niet te fijn),
Champignons in vieren snijden,
Broccolli in klein roosjes snijden,
Knoflook in dunne schijfjes snijden.
Ovenschaal invetten met een beetje olie
BEREIDINGSWIJZE:
Penne volgens gebruiksaanwijzing koken,niet langer dan 8 min.en afgieten,
De geroosterde paprika met de paprikapoeder pureren tot een gladde saus met de staafmixer evt.verdunnen met een beetje kookvocht van de pasta,op smaak brengen met versgemalen peper en zout
De saus door de penne roeren
Broccolli ± 3min. koken en afgieten
Olie in de wok verhitten,
Gehakt rul bakken,ui en knoflook toevoegen en 3min doorbakken,
De champignons en broccolli erbij doen en ± 3 min.doorbakken,
de italiaanse kruiden erover en 2 eetlepels water erbij en nog
2min roerbakken,
Doe de pasta in de ovenschaal,verdeel er het gehaktmengsel over
en schep er de hüttenkäse over,
Bestrooi met versgemalen zout en peper,
Zet de oven op 200 graden(niet voorverwarmen)en zet de ovenschaal in de oven laat deze ong.in 15 min.goed doorwarmen.
Ui pellen en snipperen(niet te fijn),
Champignons in vieren snijden,
Broccolli in klein roosjes snijden,
Knoflook in dunne schijfjes snijden.
Ovenschaal invetten met een beetje olie
BEREIDINGSWIJZE:
Penne volgens gebruiksaanwijzing koken,niet langer dan 8 min.en afgieten,
De geroosterde paprika met de paprikapoeder pureren tot een gladde saus met de staafmixer evt.verdunnen met een beetje kookvocht van de pasta,op smaak brengen met versgemalen peper en zout
De saus door de penne roeren
Broccolli ± 3min. koken en afgieten
Olie in de wok verhitten,
Gehakt rul bakken,ui en knoflook toevoegen en 3min doorbakken,
De champignons en broccolli erbij doen en ± 3 min.doorbakken,
de italiaanse kruiden erover en 2 eetlepels water erbij en nog
2min roerbakken,
Doe de pasta in de ovenschaal,verdeel er het gehaktmengsel over
en schep er de hüttenkäse over,
Bestrooi met versgemalen zout en peper,
Zet de oven op 200 graden(niet voorverwarmen)en zet de ovenschaal in de oven laat deze ong.in 15 min.goed doorwarmen.