Dit recept ben ik ± 25 jaar geleden ooit tegengekomen bij een kookrubriek op tv, heb het toen opgeschreven en ben het later kwijtgeraakt. Ik heb het vaker gemaakt en ook vaak met variaties, tegenwoordig doe ik het op de 'slanke' manier:
Puree zonder boter klaarmaken, mager rundergehakt en magere rookworst, perziken vervangen door appel, 20+ kaas eroverheen.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt
PT45M
Ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt
Een heerlijk ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ooit gezien bij een kookrubriek van Weert tv (De oude munt)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met zuurkool en pittig gehakt te bereiden
Rul het gehakt tot lichtbruin en voeg de peper en knoflook toe.
Proef of er gehaktkruiden bijmoeten, vaak is gehakt al voorgekruid.
Voeg de wokgroenten toe en wok het geheel 5 minuten.
Vet de ovenschotel iets in en doe het gehakt-wokmengsel erin.
Doe daarbovenop de zuurkool, dan de perzikschijfjes en dan de rookworstplakjes.
Dek af met de puree en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
Zet dit midden in een op 200°C voorvewarmde oven en laat ± 20-30 min. staan of tot de kaas licht goudbruin is geworden.
Proef of er gehaktkruiden bijmoeten, vaak is gehakt al voorgekruid.
Voeg de wokgroenten toe en wok het geheel 5 minuten.
Vet de ovenschotel iets in en doe het gehakt-wokmengsel erin.
Doe daarbovenop de zuurkool, dan de perzikschijfjes en dan de rookworstplakjes.
Dek af met de puree en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
Zet dit midden in een op 200°C voorvewarmde oven en laat ± 20-30 min. staan of tot de kaas licht goudbruin is geworden.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
Als variatie lijkt het me ook lekker met banaan i.p.v. perziken... :)
m.vink zegt: