Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met zuurkool, tomaat en mozzarella
PT50M
Ovenschotel met zuurkool, tomaat en mozzarella
Een heerlijk ovenschotel met zuurkool, tomaat en mozzarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
575 kCal energie
27 Gram eiwit
29 Gram vet
52 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
29 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker eten zonder fratsen, C1000 (recepten 2004)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met zuurkool, tomaat en mozzarella te bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar.
Verhit intussen de helft van de boter en fruit de ui in ± 5 min. goudgeel en glazig.
Voeg de zuurkool toe en bak hem 5 min. al omscheppend mee. Schenk het water bij de zuurkool en stoof de groente ca. 15 min. op een laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Giet de aardappelen af en maak er een lekkere smeuïge puree van met de melk en de rest van de boter, een beetje nootmuskaat erdoor om het af te maken.
Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal. Schep de zuurkool er met het vocht op. Verdeel de tomaten en de mozzarella erover. Bestrooi het gerecht met de oregano en peper en zout naar smaak. Zet de schaal 20 min. in de voorverwarmde oven. Controleer en laat het eventueel langer in de oven.
Verhit intussen de helft van de boter en fruit de ui in ± 5 min. goudgeel en glazig.
Voeg de zuurkool toe en bak hem 5 min. al omscheppend mee. Schenk het water bij de zuurkool en stoof de groente ca. 15 min. op een laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Giet de aardappelen af en maak er een lekkere smeuïge puree van met de melk en de rest van de boter, een beetje nootmuskaat erdoor om het af te maken.
Verdeel de puree over de bodem van de ovenschaal. Schep de zuurkool er met het vocht op. Verdeel de tomaten en de mozzarella erover. Bestrooi het gerecht met de oregano en peper en zout naar smaak. Zet de schaal 20 min. in de voorverwarmde oven. Controleer en laat het eventueel langer in de oven.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Dit recept maak ik al jaren en is altijd weer even lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt: