Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van bataat met appel
PT45M
Ovenschotel van bataat met appel
Een heerlijk ovenschotel van bataat met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van bataat met appel te bereiden
Kook de geboende bataten in ruim kookwater op een zacht vuur ca. 12 minuten.
Spoel ze daarna direct onder koud stromend water, pel ze en snij ze overlangs in plakken van +/- 2 cm. dik.
Snij de geschilde appels in plakken van +/- 2 cm. en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Verwarm de oven voor op 200° C en vet een ovenschotel in.
Leg om en om een plak bataat en een plak appel in de schotel.
Bestrooien met wat suiker en de gehakte noten.
Smelt de rest van de boter en roer er van het vuur af zout en foelie door.
Schenk dit mengsel over de schotel uit.
Plaats deze in het midden van de oven en laat de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Spoel ze daarna direct onder koud stromend water, pel ze en snij ze overlangs in plakken van +/- 2 cm. dik.
Snij de geschilde appels in plakken van +/- 2 cm. en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Verwarm de oven voor op 200° C en vet een ovenschotel in.
Leg om en om een plak bataat en een plak appel in de schotel.
Bestrooien met wat suiker en de gehakte noten.
Smelt de rest van de boter en roer er van het vuur af zout en foelie door.
Schenk dit mengsel over de schotel uit.
Plaats deze in het midden van de oven en laat de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Moi zegt:
Typ foutje:?