Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van tuingroenten en vis
PT60M
Ovenschotel van tuingroenten en vis
Een heerlijk ovenschotel van tuingroenten en vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van tuingroenten en vis te bereiden
De aardappels koken (of stomen), spinazie ontdooien en de erwten kort koken in ruim water. Tomaten dun in plakken snijden. De witvis in stukjes snijden en kruiden met de viskruiden. De zalmfilet als dikke lucifers snijden. Ovenschaal invetten met vloeibare boter.
De helft van de aardappels fijnstampen met de spinazie en de geraspte kaas erdoor mengen. Dit onder in de ovenschaal leggen. Vervolgens eerst tomaatplakken dan de vis (beide soorten) erover verdelen. De overgebleven aardappels tot puree roeren met vloeibare boter (eventueel een paar lepels melk) en hierdoor de erwten en aromat mengen. Dit boven op de vis uitsmeren. De ovenschotel licht bestrooien met paneermeel en hieroverheen wat vloeibare boter verdelen. Gedurende 30 minuten in een 200°C voorverwarmde oven zetten.
De helft van de aardappels fijnstampen met de spinazie en de geraspte kaas erdoor mengen. Dit onder in de ovenschaal leggen. Vervolgens eerst tomaatplakken dan de vis (beide soorten) erover verdelen. De overgebleven aardappels tot puree roeren met vloeibare boter (eventueel een paar lepels melk) en hierdoor de erwten en aromat mengen. Dit boven op de vis uitsmeren. De ovenschotel licht bestrooien met paneermeel en hieroverheen wat vloeibare boter verdelen. Gedurende 30 minuten in een 200°C voorverwarmde oven zetten.