Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van zuurkool met rookworst
PT45M
Ovenschotel van zuurkool met rookworst
Een heerlijk ovenschotel van zuurkool met rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 of 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van zuurkool met rookworst te bereiden
Pel en snipper de uien. Snijd de abrikozen in reepjes en de worst in dunnen plakjes.
Hak de noten grof en meng ze met de komijnenkaas en de cornflakes. Bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verhit de boeter en fruit de uiten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Voeg de zuurkool, de abrikozen, de rozijnen en de komijnzaadjes toe en bak alles 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Verdeel de zuurkool en de worst erover en dek het af met het notenmengsel.
Laat het gerecht in de voorverwaremde oven in ca. 25 minuten (of als het nog warm is in ca. 10 minuten) door en door warm worden en gratineren
Hak de noten grof en meng ze met de komijnenkaas en de cornflakes. Bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verhit de boeter en fruit de uiten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Voeg de zuurkool, de abrikozen, de rozijnen en de komijnzaadjes toe en bak alles 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Verdeel de zuurkool en de worst erover en dek het af met het notenmengsel.
Laat het gerecht in de voorverwaremde oven in ca. 25 minuten (of als het nog warm is in ca. 10 minuten) door en door warm worden en gratineren