KookJij

Overijselse kervelsoep

Een heerlijk overijselse kervelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Overijselse kervelsoep te bereiden

Los de bouillonblokjes op in een liter heet water. Doe het gehakt in een steelpannetje en klop het heel even 'los' in een beetje kokend water. Smelt de boter langzaam in een tweeliterpan. De boter mag niet te bruin worden.
Voeg in één keer de bloem toe en roer snel met een garde totdat er een 'bal' ontstaat. Zet het gas op de laagste stand en voeg nu al roerend de hete bouillon toe en roer net zo lang totdat er een mooie gladde massa ontstaat. Roer dan het gehakt (ook het vocht) en de geknipte kervel erdoor.

Tip
Vers geplukte en gesneden kervel kun je prima bewaren in de diepvries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst