Recept
« Terug naar recepten
Paella met kip
PT50M
Paella met kip
Een heerlijk paella met kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
965 kCal energie
38 Gram eiwit
55 Gram vet
76 Gram koolhydraten
38 Gram eiwit
55 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella met kip te bereiden
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe en laat staan tot gebruik.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten.
Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Gooi het vel weg.
Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 minuten mee.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij.
Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 15 minuten de erwten toe.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten.
Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Gooi het vel weg.
Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 minuten mee.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij.
Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 15 minuten de erwten toe.