Recept
« Terug naar recepten
Paasdessert
PT15M
Paasdessert
Een heerlijk paasdessert recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
595 kCal energie
14 Gram eiwit
33 Gram vet
60 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
33 Gram vet
60 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
het rijk der vrouw
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasdessert te bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 140°C).
Roer het cacaopoeder los met een klein beetje melk.
Hak de chocolade grof.
Vet de vormpjes in met boter.
Snij de bolussen op maat, zodat ze in de vormpjes passen.
Besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter.
Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur (mag niet koken!). Haal de pan van het vuur.
Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze af met de bolussen.
Vul de braadslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin.
Laat de desserts in ca. 30 minuten gaar worden en serveer ze direct.
Roer het cacaopoeder los met een klein beetje melk.
Hak de chocolade grof.
Vet de vormpjes in met boter.
Snij de bolussen op maat, zodat ze in de vormpjes passen.
Besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter.
Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur (mag niet koken!). Haal de pan van het vuur.
Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze af met de bolussen.
Vul de braadslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin.
Laat de desserts in ca. 30 minuten gaar worden en serveer ze direct.