Recept
« Terug naar recepten
Paaseieren met chocomousse
PT30M
Paaseieren met chocomousse
Een heerlijk paaseieren met chocomousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paaseieren met chocomousse te bereiden
1. Smelt de chocolade au bain-marie met het klontje boter en 2 el room. Klop de eidooiers op met de suiker en de rum. Klop de eiwitten stijf. Klop de rest van de room lobbig.
2. Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel en spatel er vervolgens de room onder. Doe er tenslotte voorzichtig het eiwit bij.
3. Breek de paaseieren in twee op de naad en vul ze met de chocolademousse. Zet koel weg. Werk af met wat kleine suikereitjes.
Tip: U kunt de mousse ook versieren met extra slagroom, geroosterde amandelschilfers of frambozen. En bent u héél handig? Probeer dan een kopje van de eitjes te slaan (zoals bij een zachtgekookt eitje) en ze zo te vullen. Serveer ze in eierdopjes.
2. Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel en spatel er vervolgens de room onder. Doe er tenslotte voorzichtig het eiwit bij.
3. Breek de paaseieren in twee op de naad en vul ze met de chocolademousse. Zet koel weg. Werk af met wat kleine suikereitjes.
Tip: U kunt de mousse ook versieren met extra slagroom, geroosterde amandelschilfers of frambozen. En bent u héél handig? Probeer dan een kopje van de eitjes te slaan (zoals bij een zachtgekookt eitje) en ze zo te vullen. Serveer ze in eierdopjes.
ams zegt: