KookJij

Paaslamsbout met pistachenootjes

Een heerlijk paaslamsbout met pistachenootjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paaslamsbout met pistachenootjes te bereiden

Pel de pistachenootjes. Giet de witte wijn, de honing, de olijfolie en de specerijen in een aarden schotel. Meng alles en leg er de lamsbout in.
Laat 2 uur op een koele plaats marineren en let erop dat u de lamsbout twee tot drie keer omdraait.
Verwarm de oven voor op thermostaatstand 9 (270 °C). Laat de lamsbout, wanneer hij lang genoeg is gemarineerd, uitlekken. Bewaar de marinade. Kerf inkepingen over de hele bout en stop er de pistachenootjes in.
Leg de lamsbout in een ovenschotel en braad hem 45 min in de warme oven. Overgiet het vlees geregeld met de marinade die u heeft bewaard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst