Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
PT30M
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
Een heerlijk paddenstoelenrisotto met geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelenrisotto met geitenkaas te bereiden
Verhit 1-2 el olie en bak hierin de paddenstoelen met een snufje zout 5-7 min. onder regelmatig roeren. Zet de paddenstoelen apart. Verhit 1 el olie met 25 gram boter in een wijde pan met dikke bodem en bak hierin de sjalotjes 3-4 min. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schenk dan in gedeelten (circa 1 ½ dl per keer), onder voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt (houd 4 el achter) en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar). Dit duurt ongeveer 20 min. Neem de pan van het vuur en roer er 4 el bouillon, 25 gram boter, de paddenstoelen, de geitenkaas en rucola door. Breng op smaak met zout en peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
theresia zegt: