Recept
« Terug naar recepten
Paddestoelenragout
PT75M
Paddestoelenragout
Een heerlijk paddestoelenragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Amuses
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddestoelenragout te bereiden
Smelt de boter in een grote koekenpan op matige hitte, doe bosuitjes en knoflook erbij en bak 1 min.
Voeg de champignons toe en bak al roerend 3-4 min. of totdat ze zacht zijn.
Doe de bloem erbij en roer 1 min. of totdat het vocht verdampt is.
Doe dan de room erbij en bak nog 1 min. of totdat het mengsel is ingedikt.
Breng met kruiden op smaak.
Schep het in de gebaksbodempjes en leg op elk een half peulblaadje.
Voeg de champignons toe en bak al roerend 3-4 min. of totdat ze zacht zijn.
Doe de bloem erbij en roer 1 min. of totdat het vocht verdampt is.
Doe dan de room erbij en bak nog 1 min. of totdat het mengsel is ingedikt.
Breng met kruiden op smaak.
Schep het in de gebaksbodempjes en leg op elk een half peulblaadje.
bertal zegt:
Lijkt me niet zo moeilijk,
De sake en kippenbouillon heb je nodig voor de smaak en de de vloeibaarheid anders is het ook maar een droge boel. succes:);)m.v.g. Bert Allers