Recept
« Terug naar recepten
Paella met zeevruchten
PT57M
Paella met zeevruchten
Een heerlijk paella met zeevruchten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
57 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
475 kCal energie
25 Gram eiwit
13 Gram vet
59 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
13 Gram vet
59 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella met zeevruchten te bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
Voeg de rijst toe en fruit nog 2 minuten tot de korrels glanzen.
Breng de fond aan de kook en voeg de bouillon toe.
Doe de saffraan in een kom en voeg 3 eetlepels van het fondmengsel toe.
Laat 3 minuten staan.
Voeg ondertussen de wijn toe aan de rijst en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
Voeg de saffraan en een scheut fondmengsel toe.
Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Herhaal tot het vocht op is en de rijst beetgaar.
Dit duurt circa 15 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de laatste 5 minuten de garnalen toe en op het laatst de rivierkreeftjes.
Lekker met een komkommer-muntsalade.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
Voeg de rijst toe en fruit nog 2 minuten tot de korrels glanzen.
Breng de fond aan de kook en voeg de bouillon toe.
Doe de saffraan in een kom en voeg 3 eetlepels van het fondmengsel toe.
Laat 3 minuten staan.
Voeg ondertussen de wijn toe aan de rijst en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
Voeg de saffraan en een scheut fondmengsel toe.
Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Herhaal tot het vocht op is en de rijst beetgaar.
Dit duurt circa 15 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de laatste 5 minuten de garnalen toe en op het laatst de rivierkreeftjes.
Lekker met een komkommer-muntsalade.
Marina zegt:
Verkies nog altijd PAELLA met kip, chorizo en groenten.