Verdeel de paella over de voorverwarmde diepe borden en garneer met de gesnipperde koriander.
Toeristische opties (dus niet Spaans): serveren met gebakken ei, gefrituurde uitjes, kroepoek en atjar en voor de liefhebbers wat sambal er bij (Duidelijk dat dit invloeden zijn van "Indische" overwinteraars).
***
We drinken hierbij bier of een droge witte wijn.Rosé kan ook,evenals een lichte rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Paella uit Javea
PT60M
Paella uit Javea
Lees : Een paella-achtig recept,dat wij ooit daar voorgeschoteld kregen en dat dus een toeristische invloed had gekregen van Nederlandse overwinteraars.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella uit Javea te bereiden
1).In een grote wadjan of wok 3 eetlepels olijfolie verhitten en daarin de uien, knoflook en paprika aanfruiten tot de uien zacht en glazig zijn geworden.
2).Voeg de rijst toe en de saffraan en roer op matig hoog vuur goed om gedurende een paar minuten, zodat alle rijstkorrels zijn omgeven met een laagje olie.
3).Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen. Dan steeds een pollepel bouillon er bij doen en roeren tot die is opgenomen, alvorens de volgende toe te voegen.
4).Voeg de doperwtjes toe en roer goed door.
Houd de rijst warm.
5).De choriza blokjes uitbakken in wat olie.
6).De blokjes speklap gaar en iets krokant bakken.
7).De garnalen even op kleur bakken.
8).De mosselen in een glas wijn garen.
9).De choriza, speklapblokjes, garnalen en mosselen bij de rijst voegen en het geheel losjes omroeren en opwarmen.
2).Voeg de rijst toe en de saffraan en roer op matig hoog vuur goed om gedurende een paar minuten, zodat alle rijstkorrels zijn omgeven met een laagje olie.
3).Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen. Dan steeds een pollepel bouillon er bij doen en roeren tot die is opgenomen, alvorens de volgende toe te voegen.
4).Voeg de doperwtjes toe en roer goed door.
Houd de rijst warm.
5).De choriza blokjes uitbakken in wat olie.
6).De blokjes speklap gaar en iets krokant bakken.
7).De garnalen even op kleur bakken.
8).De mosselen in een glas wijn garen.
9).De choriza, speklapblokjes, garnalen en mosselen bij de rijst voegen en het geheel losjes omroeren en opwarmen.
whhendriks zegt: