Recept
« Terug naar recepten
Paella
PT40M
Paella
Een heerlijk paella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella te bereiden
1. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur onder deksel open koken. Zeef het kookvocht van de mosselen en doe het bij de visbouillon.
2. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg er de rijst aan toe. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn.
3. Giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Giet er nog wat bouillon (of water) bij als de rijst te droog wordt. Doe er de sperzieboontjes en de tuinbonen bij. Schep om. Dek af en laat nog 5 minuten zacht koken.
4. Voeg er de doperwtjes en de blokjes tomaten aan toe. Schep om. Kruid de scampi's met peper, leg ze op de rijst. Dek af en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de scampi's gaar (dus dieproze) zijn.
5. Leg er de mosselen bij (eventueel uit hun schelp) en laat nog even goed doorwarmen.
2. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg er de rijst aan toe. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn.
3. Giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Giet er nog wat bouillon (of water) bij als de rijst te droog wordt. Doe er de sperzieboontjes en de tuinbonen bij. Schep om. Dek af en laat nog 5 minuten zacht koken.
4. Voeg er de doperwtjes en de blokjes tomaten aan toe. Schep om. Kruid de scampi's met peper, leg ze op de rijst. Dek af en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de scampi's gaar (dus dieproze) zijn.
5. Leg er de mosselen bij (eventueel uit hun schelp) en laat nog even goed doorwarmen.