Recept
« Terug naar recepten
Pakketje met pangasiusfilet, aardappelen, ui en tomaat.
PT40M
Pakketje met pangasiusfilet, aardappelen, ui en tomaat.
Een heerlijk pakketje met pangasiusfilet, aardappelen, ui en tomaat. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marja Groenendaal
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakketje met pangasiusfilet, aardappelen, ui en tomaat. te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af.
Pers de citroen uit.
Wrijf de pangasiusfilet in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes.
Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog.
Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken.
Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappelen in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen.
Leg de visfilets erop en verdeel de uienringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover.
Vouw het bakpapier rond de visfilets omhoog en vouw het als pakketje dicht.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 min. gaar.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af.
Pers de citroen uit.
Wrijf de pangasiusfilet in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen.
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes.
Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog.
Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken.
Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappelen in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen.
Leg de visfilets erop en verdeel de uienringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover.
Vouw het bakpapier rond de visfilets omhoog en vouw het als pakketje dicht.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 min. gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
wondervis-uit-het-vriesvak
dan kom je er ook.
groetjes
willydelcart zegt:
Ik geef het lange geheel nogmaals door.
http://www.hln.be/hln/nl/2662/Coral-Sea/article/detail/1062874/2010/02/06/Pangasius-de-waarheid-over-de-wondervis-uit-het-vriesvak.dhtml
;)
margriet zegt:
willydelcart zegt:
't Is maar een tipje:
http://www.hln.be/hln/nl/2662/Coral-Sea/article/detail/1062874/2010/02/06/Pangasius-de-waarheid-over-de-wondervis-uit-het-vriesvak.dhtml
Het doet niets af aan uw recept, wat m.i. ook kan met eender welke witte visfilet.
Marja zegt:
Je kunt mijn recept inderdaad met elk soort witvisfilet maken.
Ik neem aan dat dit niet de bedoeling is van "reactie geven".