Recept
« Terug naar recepten
Palaro. (Gebakken rundvlees met saus van specerije
PT50M
Palaro. (Gebakken rundvlees met saus van specerije
Een heerlijk palaro. (gebakken rundvlees met saus van specerije recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Palaro. (Gebakken rundvlees met saus van specerije te bereiden
Was de lombok en hak hem fijn. Schil de djahé en de kentjoer en hak ze fijn. Wrijf de ketoem-
bar, de djinten, de kruidnagels, de nootmuskaat, de lombok, de djahé, de aromat en de ken-
tjoer fijn in de vijzel.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Breng in een pan het water aan de kook. Voeg het fijnge-
wreven kruidenmengsel, de bouillontablet en de plakjes vlees toe; laat dit ongeveer 1 1/2
uur zachtjes sudderen.
Maak de maizena aan met wat water en voeg het toe aan het vleesmengsel. Dan laten door-
koken tot de saus dik is. Hierna het vlees uit de pan halen en goed laten uitlekken. Verhit een
laag olie in een wok en frituur het vlees in ongeveer 5 minuten lekker krokant.
Serveren:
Leg het gebakken vlees op een schaal en giet de saus erover
bar, de djinten, de kruidnagels, de nootmuskaat, de lombok, de djahé, de aromat en de ken-
tjoer fijn in de vijzel.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Breng in een pan het water aan de kook. Voeg het fijnge-
wreven kruidenmengsel, de bouillontablet en de plakjes vlees toe; laat dit ongeveer 1 1/2
uur zachtjes sudderen.
Maak de maizena aan met wat water en voeg het toe aan het vleesmengsel. Dan laten door-
koken tot de saus dik is. Hierna het vlees uit de pan halen en goed laten uitlekken. Verhit een
laag olie in een wok en frituur het vlees in ongeveer 5 minuten lekker krokant.
Serveren:
Leg het gebakken vlees op een schaal en giet de saus erover