KookJij

Palaro. (Gebakken rundvlees met saus van specerije

Een heerlijk palaro. (gebakken rundvlees met saus van specerije recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Palaro. (Gebakken rundvlees met saus van specerije te bereiden

Was de lombok en hak hem fijn. Schil de djahé en de kentjoer en hak ze fijn. Wrijf de ketoem-
bar, de djinten, de kruidnagels, de nootmuskaat, de lombok, de djahé, de aromat en de ken-
tjoer fijn in de vijzel.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Breng in een pan het water aan de kook. Voeg het fijnge-
wreven kruidenmengsel, de bouillontablet en de plakjes vlees toe; laat dit ongeveer 1 1/2
uur zachtjes sudderen.
Maak de maizena aan met wat water en voeg het toe aan het vleesmengsel. Dan laten door-
koken tot de saus dik is. Hierna het vlees uit de pan halen en goed laten uitlekken. Verhit een
laag olie in een wok en frituur het vlees in ongeveer 5 minuten lekker krokant.
Serveren:
Leg het gebakken vlees op een schaal en giet de saus erover

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst