Verdeel de inhoud van de pan over 4 borden en geef er kruimige aardappelen er bij met een frisse salade.
Zelf vind ik een Kabinett Trocken of Spätlese Trocken Riesling er het lekkerst bij.
Recept
« Terug naar recepten
Paling op Toscaanse Wijze
PT75M
Paling op Toscaanse Wijze
Een heerlijk paling op toscaanse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling op Toscaanse Wijze te bereiden
1).Maak de paling gebruiksklaar en bestrooi met minimaal zeezout en veel cayennepeper.
2).Verhit de olie in de grote pan en bak daarin snel om en om de mootjes paling, tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze er dan uit en zet even apart.
3).Fruit dan de uien glazig en doe er dan de knoflook bij, tot die gaat geuren.
4).Voeg de blokjes tomaat toe met het tomatenconcentraat en roer even goed door.
5).Doe dan de kruiden er bij met de olijven en roer goed door.
6).Nu gaat de paling er weer bij en bak ze even.
7).De wijn gaat er bij, de kook er in en het deksel er op.
8).Op een zo laag mogelijk vuur 20 minuten laten sudderen.
9).Dan het deksel er af en iets laten inkoken.
10).De roomboter er bij doen en blijven roeren tot de boter geheel is opgenomen in het gerecht.
2).Verhit de olie in de grote pan en bak daarin snel om en om de mootjes paling, tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze er dan uit en zet even apart.
3).Fruit dan de uien glazig en doe er dan de knoflook bij, tot die gaat geuren.
4).Voeg de blokjes tomaat toe met het tomatenconcentraat en roer even goed door.
5).Doe dan de kruiden er bij met de olijven en roer goed door.
6).Nu gaat de paling er weer bij en bak ze even.
7).De wijn gaat er bij, de kook er in en het deksel er op.
8).Op een zo laag mogelijk vuur 20 minuten laten sudderen.
9).Dan het deksel er af en iets laten inkoken.
10).De roomboter er bij doen en blijven roeren tot de boter geheel is opgenomen in het gerecht.
Jan A van der Hoeden zegt:
Bedankt voor de info : toch leuk om te horen.
Ik zag dat er nog geen wijn bij was geadviseerd, dat heb ik dus aangevuld.
Het is een wijn spijs combinatie, welke ik zelf lekker vind, dwz er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden.
Jan A.