Recept
« Terug naar recepten
Palingmousse in zalmrolletjes
PT10M
Palingmousse in zalmrolletjes
Een heerlijk palingmousse in zalmrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marij Backus- Nelissen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Palingmousse in zalmrolletjes te bereiden
De Paling doe je in de keukenmachine samen met peper en zout en 1/8 ltr slagroom.Dit laat je malen totdat het een mousse is.
De gefileerde zalmplakjes leg je dakpansgewijs op een vel alluminium folie.Daarna kun je de mousse over de zalmplakjes verdelen in het midden en oprollen tot een grote rol.alluminiumfolie eromheen en even in de diepvries laten opstijven zodat hij wat makkelijker te snijden is in plakjes.Je kunt het ook voor maken en gewoon in de diepvries laten maar als je hem moet gebruiken wel eerst een uurtje of 2 van te voren uitpakken.Snijden als het nog iets bevroren is.
Ook lekker als borrelhapje.
Je kunt hier ook nog een mierikswortelsausje bij serveren.
De gefileerde zalmplakjes leg je dakpansgewijs op een vel alluminium folie.Daarna kun je de mousse over de zalmplakjes verdelen in het midden en oprollen tot een grote rol.alluminiumfolie eromheen en even in de diepvries laten opstijven zodat hij wat makkelijker te snijden is in plakjes.Je kunt het ook voor maken en gewoon in de diepvries laten maar als je hem moet gebruiken wel eerst een uurtje of 2 van te voren uitpakken.Snijden als het nog iets bevroren is.
Ook lekker als borrelhapje.
Je kunt hier ook nog een mierikswortelsausje bij serveren.