KookJij

Houthakkerspannetje met spruitjes

Met deze eenvoudige ingrediënten en simpele bereidingswijze kun je spruitjes ook eens anders dan anders klaarmaken en wel met een erg lekker resultaat. Dit gerecht serveer je natuurlijk gewoon met de pan op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Houthakkerspannetje met spruitjes te bereiden

  1. Maak de spruitjes schoon, schil de aardappelen en snij ze in stukjes, doe er heet water bij uit de waterkoker en breng ze (samen) aan de kook. Als het water kookt haal je ze weer van het vuur, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Bak in een braadpan de spekjes aan (zonder vetstof) en fruit de gesnipperde ui mee.
  3. Voeg dan de in stukjes gesneden wortel en de in vieren gesneden champignons toe en bak dit even mee.
  4. Doe takjes tijm en de laurierblaadjes erbij en voeg peper en zout toe. Schep het voortdurend goed om, dit om aanbranden te voorkomen.
  5. Voeg als laatste de uitgelekte spruitjes en aardappelstukjes toe en bak dit op een klein pitje nog een minuut of 10 mee (tot de gewenste garing).

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met een gehaktbal, sukadelapje, speklapje, hachee, wild(stoof) of kipfiletje erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst