Recept
« Terug naar recepten
Pancetta-Pecorinokoekjes
PT45M
Pancetta-Pecorinokoekjes
Een heerlijk pancetta-pecorinokoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Pasta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pancetta-Pecorinokoekjes te bereiden
Vet een bakplaat in met de boter.
Grill/rooster de pancetta totdat hij uitgebakken is.
Laat de pancetta afkoelen en snijd hem daarna in kleine stukjes.
Zeef de bloem en een snufje zout in een beslagkom.
Doe de boter erbij en meng hem er met de vingertoppen doorheen.
Wanneer de boter en de bloem goed gemengd zijn, voegt u de pancetta en enderde van de geraspte kaas toe.
Meng de melk, tomatenketchup en worcestersaus door elkaar en voeg het mengsel toe aan de droge ingredienten.
Kneed het geheel tot eeen zacht deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven plank en maak een cirkel van 18 cm.
Smeer het deeg in met een beetje melk en snijd het in 8 punten.
Leg de deegpunten op de ingevette bakplaat en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Bak de koekjes 20 min. in een voorverwarmde oeven op 200 graden C./ gasstand 6.
Breng intussen een pan met licht gezouten water aan de kook.
Doe de farfalle en de olie erin en kook de pasta beetgaar.
Giet hem af en schep hem in een grote schaal.
Leg de pancetta-peciorinokoekjes erbovenop.
Serveer het gerecht met een saus naar keuze en een groen salade.
Grill/rooster de pancetta totdat hij uitgebakken is.
Laat de pancetta afkoelen en snijd hem daarna in kleine stukjes.
Zeef de bloem en een snufje zout in een beslagkom.
Doe de boter erbij en meng hem er met de vingertoppen doorheen.
Wanneer de boter en de bloem goed gemengd zijn, voegt u de pancetta en enderde van de geraspte kaas toe.
Meng de melk, tomatenketchup en worcestersaus door elkaar en voeg het mengsel toe aan de droge ingredienten.
Kneed het geheel tot eeen zacht deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven plank en maak een cirkel van 18 cm.
Smeer het deeg in met een beetje melk en snijd het in 8 punten.
Leg de deegpunten op de ingevette bakplaat en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Bak de koekjes 20 min. in een voorverwarmde oeven op 200 graden C./ gasstand 6.
Breng intussen een pan met licht gezouten water aan de kook.
Doe de farfalle en de olie erin en kook de pasta beetgaar.
Giet hem af en schep hem in een grote schaal.
Leg de pancetta-peciorinokoekjes erbovenop.
Serveer het gerecht met een saus naar keuze en een groen salade.