Recept
« Terug naar recepten
Panchettahapjes met gekarameliseerde sjalot
PT35M
Panchettahapjes met gekarameliseerde sjalot
Een heerlijk panchettahapjes met gekarameliseerde sjalot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panchettahapjes met gekarameliseerde sjalot te bereiden
Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karameliseren. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in 8 blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes in 3 minuten tot de pancetta krokant is. Leg 8 eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.