Recept
« Terug naar recepten
Pane met kaas en tijm
PT60M
Pane met kaas en tijm
Een heerlijk pane met kaas en tijm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pane met kaas en tijm te bereiden
Vermeng in een kom de bloem met 1 koffielepel fleur de sel. Los de verkruimelde gist op in het lauwe water.
Schenk het gistpapje en 1 eetlepel olijfolie in een kuiltje in de bloem.
Vermeng met de houten lepel. Kneed 10 minuten met handen tot een elastisch deeg. Laat de deegbal, afgedekt, rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog eens goed door en verdeel het in vier gelijke bolletjes.
Druk ze op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. laat ze, afgedekt, 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Vermeng de ricotta met 1 koffielepel gehakte tijmblaadjes, peper en zout naar smaak. Druk met een vinger putjes in het deeg. Schep in elk putje een theelepeltje kaas.
Bak de pizzapane ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Sprenkel wat olijfolie en fleur de sel op de gebakken pizzapane.
Serveer warm of lauw.
Schenk het gistpapje en 1 eetlepel olijfolie in een kuiltje in de bloem.
Vermeng met de houten lepel. Kneed 10 minuten met handen tot een elastisch deeg. Laat de deegbal, afgedekt, rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog eens goed door en verdeel het in vier gelijke bolletjes.
Druk ze op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit. laat ze, afgedekt, 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Vermeng de ricotta met 1 koffielepel gehakte tijmblaadjes, peper en zout naar smaak. Druk met een vinger putjes in het deeg. Schep in elk putje een theelepeltje kaas.
Bak de pizzapane ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Sprenkel wat olijfolie en fleur de sel op de gebakken pizzapane.
Serveer warm of lauw.