Recept
« Terug naar recepten
Panga met garnalen in zoetzure saus
PT60M
Panga met garnalen in zoetzure saus
Een heerlijk panga met garnalen in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Kees de Jong
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip van Viszaak van Schoonhoven Bennekom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panga met garnalen in zoetzure saus te bereiden
Laat de panga ontdooien en dep het droog met een stuk keukenpapier.
Snijd de pangafilet in de lengte doormidden en snijd het daarna in blokjes van zo'n 3 cm.
Laat de wokolie heet worden in de pan en roerbak de panga met een beetje peper en zout tot dat hij wit is (lees gaar) niet te lang bakken anders valt hij uit elkaar.
Haal de panga uit de pan en zet het even weg om de garnalen te bakken.
Snijd de garnalen even in, in de rug. zodat ze openbarsten tijdens het bakken.
Doe een beetje wokolie in de pan en bak daarin de garnalen samen met een half kopje ketjap (eventueel sambal en of knoflook). Niet te veel ketjap anders gaat de ketjap overheersen.
Als de garnalen gaar zijn de wortel de ui en de paprika even mee roerbakken.
Zoetzure saus toevoegen, de panga toevoegen en even laten sudderen.
Naar gelang de smaak kan dit gerecht wat pikanter worden door sambal met de garnalen mee te bakken.
De pandanrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk
Snijd de pangafilet in de lengte doormidden en snijd het daarna in blokjes van zo'n 3 cm.
Laat de wokolie heet worden in de pan en roerbak de panga met een beetje peper en zout tot dat hij wit is (lees gaar) niet te lang bakken anders valt hij uit elkaar.
Haal de panga uit de pan en zet het even weg om de garnalen te bakken.
Snijd de garnalen even in, in de rug. zodat ze openbarsten tijdens het bakken.
Doe een beetje wokolie in de pan en bak daarin de garnalen samen met een half kopje ketjap (eventueel sambal en of knoflook). Niet te veel ketjap anders gaat de ketjap overheersen.
Als de garnalen gaar zijn de wortel de ui en de paprika even mee roerbakken.
Zoetzure saus toevoegen, de panga toevoegen en even laten sudderen.
Naar gelang de smaak kan dit gerecht wat pikanter worden door sambal met de garnalen mee te bakken.
De pandanrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk
Mijn kookverhaal (Kees de Jong)
Wij hebben dit gegeten met gasten die geen visliefhebbers waren, maar de pan werd bijna uitgelikt !!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kortho zegt:
slaatje zegt:
Kees zegt:
Els zegt:
jose aarns zegt:
Succes !;):p