KookJij

Pangasiusfilet met mozzarella en kerstomaatjes

Een heerlijk pangasiusfilet met mozzarella en kerstomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ik denk een variatie op een kookknipsel, ik had het opgeschreven.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pangasiusfilet met mozzarella en kerstomaatjes te bereiden

Oven op 200°C.
De aardappelschijven verdelen over de bodem van de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper op en giet er wat olijfolie overheen. Schuif de schaal in de oven 10 à 15 minuten. De aardappels mogen niet al te gaar zijn.
Ondertussen de kerstomaatjes halveren. De mozzarella in plakjes snijden.
De vis inwrijven met zout en peper en een beetje citroensap.
Haal de aardappels als de tijd om is, uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 gr. C
Leg de visfilets op de aardappels en strooi de rozemarijn en tijm op de vis. Verdeel dan de mozzarellaplakjes en de tomaatjes over de vis. Leg hier en daar een blaadje basilicum.
Nog wat olijfolie erover en wat geraspte kaas (hoeft niet zoveel te zijn, meer voor de kleur).
De schaal gaat dan weer de oven in ± 15 minuten of tot de vis gaar is.
Garneer met blaadjes basilicum.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb meer kerstomaatjes gebruikt zodat we deze schotel als éénpansgerecht konden eten. Het was heerlijk zacht van smaak en zag er ook mooi uit.
De visfilets waren wel wat dik, dus bleven ze nog 3 à 4 minuten langer in de oven. De aardappels waren stevig, maar gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ik hoop dat je ervan genoten hebt, Nicole. :):p
nicole

nicole zegt:
Het staat nu in de oven en ruikt lekker :)