Ik krijg maar 2 sandwiches tegelijk in de grillpan.
De eerste 2 hou ik warm in de oven (warmhoudstand)
Vlugger platmaken: sandwiches tussen vershoudfolie en met een keukenhamertje voorzichtig platter slaan. De folie ook langs de kanten van het brood aandrukken zodat de vulling niet eruit kan schuiven.
Heb je paddenstoelenmengsel over, doe dat dan de volgende dag of zo door de saus.
Recept
« Terug naar recepten
Panini met champignons en manchegokaas
PT20M
Panini met champignons en manchegokaas
Een heerlijk panini met champignons en manchegokaas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
325 kCal energie
11 Gram vet
11 Gram vet
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cooking Light - Comfort Classics
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panini met champignons en manchegokaas te bereiden
De paddenstoelen en champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
De boter/margarine in de pan smelten (halfhoog vuur) en hierin de sjalotjes + tijm + uitgeperste knoflook + zout + peper + gemengde paddenstoelen + champignons al roerend fruiten ong. 10 minuten of tot de paddenstoelen zacht zijn en het vocht enigszins verdampt is.
Dan al roerend de sherry-azijn erbij gieten en 30 seconden laten koken, het vocht moet wat verdampt zijn.
Verdeel het paddenstoelenmengsel dik over 4 sneetjes brood. Bedek het mengsel met geschaafde manchegokaas en met de 4 overgebleven 4 sneetjes brood.
Verhit de ingevette grillpan (halfhoog vuur) en doe de sandwiches in de grillpan.
Leg nu iets zwaars op de sandwiches (bijv een gietijzeren pan) en druk ze voorzichtig wat platter hiermee. Laat de zware pan wel op de sandwiches liggen.
Bak de sandwiches nu ong. 2 minuten aan elke kant of tot de kaas gesmolten is en het brood geroosterd. Als je de sandwichs omgekeerd hebt, de zware pan weer erop leggen.
Vóórdat je nu de sandwiches uit de grillpan haalt, de bovenste kant van het brood insmeren met de halve knoflookteentjes.
Leg de sandwiches op een bord met de ingesmeerde kant onder.
De boter/margarine in de pan smelten (halfhoog vuur) en hierin de sjalotjes + tijm + uitgeperste knoflook + zout + peper + gemengde paddenstoelen + champignons al roerend fruiten ong. 10 minuten of tot de paddenstoelen zacht zijn en het vocht enigszins verdampt is.
Dan al roerend de sherry-azijn erbij gieten en 30 seconden laten koken, het vocht moet wat verdampt zijn.
Verdeel het paddenstoelenmengsel dik over 4 sneetjes brood. Bedek het mengsel met geschaafde manchegokaas en met de 4 overgebleven 4 sneetjes brood.
Verhit de ingevette grillpan (halfhoog vuur) en doe de sandwiches in de grillpan.
Leg nu iets zwaars op de sandwiches (bijv een gietijzeren pan) en druk ze voorzichtig wat platter hiermee. Laat de zware pan wel op de sandwiches liggen.
Bak de sandwiches nu ong. 2 minuten aan elke kant of tot de kaas gesmolten is en het brood geroosterd. Als je de sandwichs omgekeerd hebt, de zware pan weer erop leggen.
Vóórdat je nu de sandwiches uit de grillpan haalt, de bovenste kant van het brood insmeren met de halve knoflookteentjes.
Leg de sandwiches op een bord met de ingesmeerde kant onder.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
fabita zegt: