KookJij

Panini met kip en Maredsous Traditie

Een heerlijk panini met kip en maredsous traditie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Maredsous
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panini met kip en Maredsous Traditie te bereiden

Leg het sneetje Maredsous Traditie op het onderste stuk ongebakken stokbrood.
Leg daarop de kipfilet, het spek, de stukjes appel en de rucola.
Smeer de curry saus op het bovenste stuk ongebakken stokbrood.
Plaats het gesloten stokbrood in de panini grill, en grill op 225°C.
Presenteer op een bordje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Inderdaad Liske klopt volledig ;-) Groetjes, Erwin.
Liske Stienen

Liske Stienen zegt:
Ik nam aan dat meneer Elens bereide kipfilet bedoelde, zg. snijvlees?
Willy Vinck

Willy Vinck zegt:
De kip kan op deze bereidingswijze nooit op een gezonde manier klaar geraken. En hiermee dien je wel op te letten; kip is en blijft een delicaat en "gevaarlijke" vleessoort voor de ontwikkeling van bacteriën. De kip vooraf bakken of stomen lijkt me - voor dit recept - zeker aan te bevelen.
Tevens zou het broodje smakelijker zijn indien de kaas bovenaan wordt gelegd.
Liske

Liske zegt:
Als ik het goed heb is Maredsous een abdijkaas van de Benedictijnenbroeders, ze brouwen daar ook bier. Ik denk dat een port salut er veel op lijkt.:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Is een kaas;)
Manuel Lopez

Manuel Lopez zegt:
Wat is Maredsous Traditie?