KookJij

Panna cotta met coulis van bosvruchten

Een heerlijk panna cotta met coulis van bosvruchten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 390 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta met coulis van bosvruchten te bereiden

1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water met ijsblokjes. Snij het halve vanillestokje overlangs in twee.
2. Breng de room samen met de suiker, citroenschil en het gespleten vanillestokje al roerend aan de kook. Neem van het vuur. Haal het vanillestokje eruit, schraap er het merg uit en roer die door het mengsel. Roer er ook de zure room door.
3. Vet 4 kommetjes in met olie en schenk er het roommengsel in. Dek af met huishoudfolie en laat ruim 6 uur opstijven in de koelkast.
4. Warm de bosvruchten met 2 eetlepels water op tot net onder het kookpunt. Neem van het vuur en roer er de suiker door. Doe door een zeef en druk er met een pollepel alle sap uit. Roer de jenever door de saus. Zet in de koelkast.
5. Hou de potjes heel even in warm water en stort het dessert op de bordjes. Lepel er coulis over en werk af met vers rood fruit. Serveer koel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst