KookJij

Panna cotta met saffraan en abrikozen

Een heerlijk panna cotta met saffraan en abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1000 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta met saffraan en abrikozen te bereiden

Verwijder de vanillestok uit de witte wijn met de abrikozen en schraap het merg uit, voeg het merg toe aan de abrikozen en mix alles tot een soep in de blender. Zeef de abrikozensaus door een chinees en zet ze in de koelkast.
Verwarm de melk, de room en laat 150 gr. suiker hierin smelten, opgepast, het mag NIET koken. Roer tot alle suiker volledig is opgelost, voeg de saffraan toe en neem van het vuur.
Week de gelatineblaadjes in ijskoud water, pers ze uit en los de gelatine op in de nog warme saffraanroom.
Vul 4 tot 6 vormpjes met de saffraanroom.
Laat ze opstijven in de koeling. Laat de panna cotta minimum 3 uur opstijven. Beter nog, een hele dag.
Stort de panna cotta uit in 4 diepe borden, dit gaat gemakkelijk als je ze even omgekeerd onder warm water houdt. Giet de abrikozensaus rondom de panna cotta en dien op.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Dien op met een muntblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Een chinees is een puntzeef. In het recept staat duidelijk dat je de abrikozensaus door een chinees zeeft.
groetjes;)
rob

rob zegt:
Wat doe ik met die chinees??
mdc

mdc zegt:
Nee, geen tikfoutje, ik heb de weektijd ook berekend met 720 min + de bereiding en de opstijftijd.;)
Joyce

Joyce zegt:
Klinkt heel erg lekker. Ga het van het weekend uitproberen, maar jij schrijft 1000 minuten bereidingstijd..... oeps ruim 16 uur is wel veel. Tikfoutje zeker.
Groetjes, Joyce