Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta
PT35M
Panna cotta
Een heerlijk panna cotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
34
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta te bereiden
Breng 6 deciliter slagroom met de poedersuiker,het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is.Haal het vanillestokje uit de room,schraap het merg eruit en voeg dit weer toe aan de room.Week de gelantine 5 minuten in ruim koud water.Knijp de gelantine goed uit en los het,van het vuur af,op in de warme room.Laat het roommengsel iets afkoelen.Klop 2 deciliter slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.Verdeel het mengsel over 6 vormpjes met een inhoud van 1/2 deciliter.Laat de panna-cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Stort de panna-cotta en bestrooi met poedersuiker.Serveer met aardbeien saus.
Aardbeiensaus:
Pureer 300 gram aardbeien in de keukenmachine.Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.
Aardbeiensaus:
Pureer 300 gram aardbeien in de keukenmachine.Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
C.Witbaard-van Luijk zegt:
jos zegt:
christien12 zegt: