Recept
« Terug naar recepten
Pannacotta met citrusfruit
PT60M
Pannacotta met citrusfruit
Een heerlijk pannacotta met citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannacotta met citrusfruit te bereiden
Pannacotta: Gelatine in koud water weken. De slagroom met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Gelatine uitknijpen en oplossen in het warme roommengsel. Dit mengsel over 14 ramequins verdelen en eerst in de vriezer en daarna in de koelkast laten opstijven.
Balsamicostroop en het citrusfruit: De azijn rustig laten inkoken tot 1/3 deel. De stroop moet zoet en dik zijn. Een flinke lepel glucosestroop toevoegen en koud zetten. De sinaasappels en grapefruits verwerken tot partjes. De kumquats in rondjes snijden en in water met suiker blancheren. Het sap opvangen. De suiker karameliseren en afblussen met het citrusvocht. Binden met allesbinder en de campari toevoegen. De citruspartjes erdoor scheppen.
De garneer koekjes:
Meng de bloem met de poedersuiker. Roer het eiwit er met een garde door. Vouw van bakpapier een klein puntzakje en vul dit met beslag. Spuit fantasievormen op een bakmatje. Bak je fantasievormen 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Laten afkoelen.
Balsamicostroop en het citrusfruit: De azijn rustig laten inkoken tot 1/3 deel. De stroop moet zoet en dik zijn. Een flinke lepel glucosestroop toevoegen en koud zetten. De sinaasappels en grapefruits verwerken tot partjes. De kumquats in rondjes snijden en in water met suiker blancheren. Het sap opvangen. De suiker karameliseren en afblussen met het citrusvocht. Binden met allesbinder en de campari toevoegen. De citruspartjes erdoor scheppen.
De garneer koekjes:
Meng de bloem met de poedersuiker. Roer het eiwit er met een garde door. Vouw van bakpapier een klein puntzakje en vul dit met beslag. Spuit fantasievormen op een bakmatje. Bak je fantasievormen 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Laten afkoelen.