Je kunt de bietjes koud of warm eten. Allebei erg lekker.
Bij de koude bietjes zijn gebakken aardappelen erg lekker. Bij de warme bietjes aardappelpuree.
Recept
« Terug naar recepten
Bietjes met gekaramelliseerde rode ui kappertjes en balsamico
PT10M
Bietjes met gekaramelliseerde rode ui kappertjes en balsamico
De gekaramelliseerde rode ui het zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico maken hiervan een heerlijk bijgerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietjes met gekaramelliseerde rode ui kappertjes en balsamico te bereiden
- Verhit de boter in de pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Strooi de suiker erover en bak de uisnippers al omscheppend nog 2 minuten.
- Voeg de geraspte bietjes hieraan toe. Roer alles goed om. Maak op smaak met peper en zout.
- Roer de uitgelekte kappertjes en een lepel balsamicoazijn en een eetlepel gehakte peterselie door de bietjes.