Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoek met prei en Brugse ham en kaas
PT40M
Pannenkoek met prei en Brugse ham en kaas
Een heerlijk pannenkoek met prei en brugse ham en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoek met prei en Brugse ham en kaas te bereiden
- Verwijder het groene loof van de prei. Snij de prei in blokjes. Kook de groente gedurende 10 min in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken.
- Smelt wat boter in de pan voor de garnituur. Voeg de bloem geleidelijk toe en roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot de saus dikt. Doe de prei, de fijngehakte dragon en de in blokjes versneden Brugse kaas en ham bij de saus. Kruid bij indien nodig.
- Leg, net voor het opdienen, een pannenkoek in een grote pan om hem zachtjes op te warmen. Giet de garnituur in het midden van de pannenkoek en vouw de randen om. Dien de gevulde pannenkoek op met een tomatensalade, op smaak gebracht met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.