Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken
PT35M
Pannenkoeken
Een heerlijk pannenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken te bereiden
Roer alle droge ingrediënten onder elkaar.
Scheidt het eiwit van het eigeel.
Kluts de eigeel.
Klop het eiwit tot schuim.
Meng de melk en het geklutste eigeel onder elkaar.
Giet er de olijfolie bij.
Smelt de boter.
Giet er de helft bij.
Mix het geheel tot u een schuimende lopende massa hebt.
Voeg deze lopende massa zachtjes bij de droge ingrediënten.
Klop tot u een egaal beslag hebt.
Draai er het opgeklopte eiwit losjes onder.
Laat een half uurtje rusten.
Voeg indien nodig melk toe om het beslag iets te verdunnen.
Smelt wat boter in uw pan.
Giet er een soeplepel beslag in en laat hem mooi rond uitvloeien tot zo ver u kan.
Bakken tot u een lichtbruin kantje krijgt dan omdraaien.
Scheidt het eiwit van het eigeel.
Kluts de eigeel.
Klop het eiwit tot schuim.
Meng de melk en het geklutste eigeel onder elkaar.
Giet er de olijfolie bij.
Smelt de boter.
Giet er de helft bij.
Mix het geheel tot u een schuimende lopende massa hebt.
Voeg deze lopende massa zachtjes bij de droge ingrediënten.
Klop tot u een egaal beslag hebt.
Draai er het opgeklopte eiwit losjes onder.
Laat een half uurtje rusten.
Voeg indien nodig melk toe om het beslag iets te verdunnen.
Smelt wat boter in uw pan.
Giet er een soeplepel beslag in en laat hem mooi rond uitvloeien tot zo ver u kan.
Bakken tot u een lichtbruin kantje krijgt dan omdraaien.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Ik heb deze nu een aantal keren gemaakt, hier kan geen pakje tegen aan, vooral door de eiwitten er door te draaien worden ze lekker luchtig.
troy2203 zegt: