Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni
PT35M
Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni
Een heerlijk pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni te bereiden
Bereid een beslag met de aangegeven ingrediënten en maak 8 pannenkoeken op de gewone manier, maar bak ze in olijfolie.
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Prak de ricotta en de pesto met een vork. Voeg de uitgelekte en in kleine blokjes gesneden mozzarella toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding in acht.
Strijk 1 eetlepel olijfolie uit in een grote, rechthoekige ovenschotel.
Leg 1 sneetje ham in het midden van een pannenkoek en schep één deel van het pestomengsel in de lengte op de ham. Rol alles niet te stevig op en leg de pannenkoek in de schotel. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken.
Meng de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Strijk alles uit over de pannenkoeken, bestrooi met geraspte parmezaan en bak lichtbruin in de oven gedurende 20 min.
Snij de cannelloni in twee en serveer meteen, bestrooid met basilicum.
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Prak de ricotta en de pesto met een vork. Voeg de uitgelekte en in kleine blokjes gesneden mozzarella toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding in acht.
Strijk 1 eetlepel olijfolie uit in een grote, rechthoekige ovenschotel.
Leg 1 sneetje ham in het midden van een pannenkoek en schep één deel van het pestomengsel in de lengte op de ham. Rol alles niet te stevig op en leg de pannenkoek in de schotel. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken.
Meng de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Strijk alles uit over de pannenkoeken, bestrooi met geraspte parmezaan en bak lichtbruin in de oven gedurende 20 min.
Snij de cannelloni in twee en serveer meteen, bestrooid met basilicum.