Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoeken met Vanille-Ricotta en Sinasstroop
PT100M
Pannenkoeken met Vanille-Ricotta en Sinasstroop
Een heerlijk pannenkoeken met vanille-ricotta en sinasstroop recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoeken met Vanille-Ricotta en Sinasstroop te bereiden
1).Haal de zest van 1 sinaasappel en verdeel die in heel kleine stripjes.
2).Kook in een pannetje wat water op en blancheer daarin de sinaasapplezest, haal ze uit de pan, droog ze en laat afkoelen.
3).Herhaal dat nog eens.
4).Doe nu in een pannetje het water, de suiker, het sinaasappelsap en de zest en laat dat net zo lang koken tot het het stroperig begint te worden. Laat dat afkoelen en doe in een kannetje.
Voor de ricotta-room:
5).Doe in een blender de ricotta, de honing, de zest en de vanille en draai dat tot een romig geheel.
Pannenkoeken beslag:
6).Sla de eiwitten stijf. (maar niet te stijf of "drroog")
7).Meng in een grote kom de droge spullen goed door elkaar en in een andere kom de natte spullen (dooiers, karnemelk en ricotta).
8).Maak een beslag van de droge en de natte spullen en roer daar doorheen voorzichtig de stijf geslagen eiwitten.
9).In een anti-aanbakpan een boter-olie mix van 1 op 2 verhitten en daarin de pannenkoekjes bakken
10).Geef bij de pannenkoekjes een lik ricotta-room en een lepel sinasstroop.
2).Kook in een pannetje wat water op en blancheer daarin de sinaasapplezest, haal ze uit de pan, droog ze en laat afkoelen.
3).Herhaal dat nog eens.
4).Doe nu in een pannetje het water, de suiker, het sinaasappelsap en de zest en laat dat net zo lang koken tot het het stroperig begint te worden. Laat dat afkoelen en doe in een kannetje.
Voor de ricotta-room:
5).Doe in een blender de ricotta, de honing, de zest en de vanille en draai dat tot een romig geheel.
Pannenkoeken beslag:
6).Sla de eiwitten stijf. (maar niet te stijf of "drroog")
7).Meng in een grote kom de droge spullen goed door elkaar en in een andere kom de natte spullen (dooiers, karnemelk en ricotta).
8).Maak een beslag van de droge en de natte spullen en roer daar doorheen voorzichtig de stijf geslagen eiwitten.
9).In een anti-aanbakpan een boter-olie mix van 1 op 2 verhitten en daarin de pannenkoekjes bakken
10).Geef bij de pannenkoekjes een lik ricotta-room en een lepel sinasstroop.