Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekenfeestmaaltijd
PT60M
Pannenkoekenfeestmaaltijd
Een heerlijk pannenkoekenfeestmaaltijd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekenfeestmaaltijd te bereiden
Per pannenkoekenbeslag (1x met ei, 1x zonder ei) de eieren (of ei-vervanger) mengen met melk (of rijstmelk).Een gedeelte van de bloem (of bakmeel) en het zout erbij doen en goed doorroeren. De rest van bloem (of bakmeel) erbij doen en met een garde stevig doorroeren totdat er geen klontjes meer inzitten. Even laten rusten.
De groenten tot kleine blokjes snijden. De olie verhitten en de ui er in laten bakken tot deze goed glazig ziet. De paprika erbij en bakken totdat deze wat zacht wordt (5 minuten). De knoflookpuree toevoegen en daarna de champignons en courgette. Blikje tomatenblokjes erbij doen en geheel aan de kook brengen. Hittebron temperen en pesto, kruiden en zout naar smaak toevoegen. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
Intussen beginnen de pannenkoeken te bakken.
De groenten tot kleine blokjes snijden. De olie verhitten en de ui er in laten bakken tot deze goed glazig ziet. De paprika erbij en bakken totdat deze wat zacht wordt (5 minuten). De knoflookpuree toevoegen en daarna de champignons en courgette. Blikje tomatenblokjes erbij doen en geheel aan de kook brengen. Hittebron temperen en pesto, kruiden en zout naar smaak toevoegen. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
Intussen beginnen de pannenkoeken te bakken.