Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekentaart
PT25M
Pannenkoekentaart
Een heerlijk pannenkoekentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekentaart te bereiden
- Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Giet er 1/3 van de melk bij, meng en klop tot een homogeen deeg. Voeg dan de rest van de melk en een snuifje zout toe. Meng verder tot een glad beslag. Laat telkens een klontje boter smelten in een pannetje en bak pannenkoeken. Leg ze apart.
- Maak nu de vanillestroop. Meng het water met de suiker en verwarm zachtjes tot de suiker helemaal is opgelost. Week de gelatineblaadjes even in water, knijp ze goed uit en voeg ze toe aan de stroop. Meng tot de gelatine oplost. Snij het vanillestokje in de lengte in tweeën, schraap er het merg uit en leg dat mét het vanillestokje in het suikerwater.
- Laat de witte chocolade smelten au bain-marie. Nappeer een pannenkoek met gesmolten chocolade en eentje met vanillestroop en leg ze op elkaar. Verwerk op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken tot je een toren hebt. Zet de pannenkoekentaart 1 à 2 u in de koelkast om af te koelen en op te stijven. Bestrooi met poedersuiker, versier met rood fruit en dien op.