Recept
« Terug naar recepten
Pannenkoekjes met pekingeend
PT30M
Pannenkoekjes met pekingeend
Pekingeend pannenkoekjes
Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveerd met maar een heel klein beetje vlees erbij. Dat knapperige vel is namelijk het állerlekkerst. Om het vel super knapperig te krijgen, bak je het apart en strooi je het later over je pannenkoeken. Waanzinnig lekker.
Natuurlijk serveer je de peking eend pannenkoekjes met lekker veel hoisinsaus, knapperige komkommerreepjes en bosuitjes.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
https://miljuschka.nl/pannenkoekjes-met-peking-eend/?fbclid=IwAR315UA8z2kX4AoOkRcX2W7TBsFeFpDKepnLzacGVXk6PHW9XyyR-sYnYg8
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannenkoekjes met pekingeend te bereiden
- Verwijder het vel voorzichtig van de eendenborst.
- Leg het neer in een koude koekenpan, leg er keukenpapier op en zet hier een tweede koekenpan op met een zwaar gewicht erin.
- Bijvoorbeeld een vijzel of blikken met eten.
- Draai het vuur hoog en bak het vel in 20 minuten knapperig.
- Draai halverwege om.
- Hou 1 tl vijfkruidenpoeder apart en meng de rest van het vijfkruidenpoeder met de sojasaus en honing.
- Laat het vel uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en 1 tl vijfkruidenpoeder.
- Laat het vet dat uit het vel is gekomen in de pan zitten.
- Snij het vel in kleine stukjes
- Bestrooi de eendenborst met het vijfkruidenmengsel en bak de eendenborst nu in het vet tot deze mooi roze is en laat even rusten voor je het aansnijdt.
- Serveer de pannenkoekjes met de bosui, komkommer en hoisinsaus.
- Strooi de stukjes vel erover heen.