Recept
« Terug naar recepten
Pannetje van roodbaars met kerrie
PT30M
Pannetje van roodbaars met kerrie
Een heerlijk pannetje van roodbaars met kerrie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannetje van roodbaars met kerrie te bereiden
Spoel de roodbaarsfilets, dep droog, controleer op graatjes en snijd in grote dobbelstenen. Meng de kerrie met het gemberpoeder en bestrooi hiermee de stukken roodbaars.
Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook en stoof beide even aan in boter. Bestrooi daarna met bloem en voeg de visfumet samen met de room toe. Breng aan de kook en laat wat inkoken op een zacht vuurtje.
Maak de lente-uitjes en de rode paprika schoon en snijd fijn. Voeg beide ingrediënten aan de saus toe en laat alles nog 5 minuutjes doorkoken.
Voeg op het einde van de bereiding de stukken vis toe, roer de saus goed om en laat nog 4 minuten verder sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kerrie.
Serveer op voorverwarmde borden en garneer met steeltjes bieslook.
Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook en stoof beide even aan in boter. Bestrooi daarna met bloem en voeg de visfumet samen met de room toe. Breng aan de kook en laat wat inkoken op een zacht vuurtje.
Maak de lente-uitjes en de rode paprika schoon en snijd fijn. Voeg beide ingrediënten aan de saus toe en laat alles nog 5 minuutjes doorkoken.
Voeg op het einde van de bereiding de stukken vis toe, roer de saus goed om en laat nog 4 minuten verder sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kerrie.
Serveer op voorverwarmde borden en garneer met steeltjes bieslook.
fijnproever zegt: