Serveertip:
Lekker met uitgebakken spekjes en geitenkaas.
Recept
« Terug naar recepten
Panzanella
PT15M
Panzanella
Een heerlijk panzanella recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
330 kCal energie
9 Gram eiwit
11 Gram vet
50 Gram koolhydraten
9 Gram eiwit
11 Gram vet
50 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Verswijzer week 26 2000
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panzanella te bereiden
Breek de ciabatta in stukken.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
Was de roquette.
Schep de cherrytomaatjes en de roquatte door de slamelange.
Pers disinaasappel uit.
Roer een saus van het sinaasappelsap, mayonaise en de mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus over de salade.
Schep de saus over de salade.
Verhit de olijfolie en bak de broodstukken knapperig.
Bestrooi de salade met het brood.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
Was de roquette.
Schep de cherrytomaatjes en de roquatte door de slamelange.
Pers disinaasappel uit.
Roer een saus van het sinaasappelsap, mayonaise en de mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus over de salade.
Schep de saus over de salade.
Verhit de olijfolie en bak de broodstukken knapperig.
Bestrooi de salade met het brood.
Hilde Dumont zegt:
Rucola is ook bekend onder de namen raketsla, mosterdkruid, en roquette. Rucola is een eenjarige plant die als groente wordt gegeten. Hij wordt 10 tot 60 centimeter hoog. De plant behoort tot de kruisbloemenfamilie, waartoe ook de radijs behoort. Ze heeft witte, purper geaderde bloemen. Men eet de blaadjes en de stengels. Ook de kiemplantjes worden gegeten. De smaak van rucola is walnootachtig en enigszins bitter.
Hopelijk ben je een beetje verder geholpen, en anders even googlen. Groetjes Hilde Kookjij