Recept
« Terug naar recepten
Pappardelle met gegrilde kip
PT30M
Pappardelle met gegrilde kip
Een heerlijk pappardelle met gegrilde kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pappardelle met gegrilde kip te bereiden
Sla de kipfilet plat met de platte kant van een koksmes tot zo dun mogelijk. Bestrooi de filets met zout, peper, 1 1/2 el tijm, knoflook en 2 el olie. Laat de kip 10 min marineren. Boen de schil van de citroen en rasp het gele deel van de schil. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui zachtjes 10 min. Voeg de tomaten, citroenrasp en 1 1/2 el tijm toe. Laat de saus 10 min koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan en grill de kip in 8 min gaar. Snijd de gare kip in dunne repen en meng deze door de saus. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en meng door de saus. Strooi er nog wat extra tijm over.
Darnell zegt: