Recept
« Terug naar recepten
Paprika-tomatensalsa
PT10M
Paprika-tomatensalsa
Een heerlijk paprika-tomatensalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika-tomatensalsa te bereiden
Snij 2 rode paprika's en 2 rode chilipepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) in stukken. Pureer 2 minuten (met staafmixer of keukenrobot) met 5dl water. Schenk door een puntzeef. Laat inkoken tot 1,5dl. Roer af en toe om. Bind met een theelepel maïszetmeel (losgeroerd in een paar eetlepels koud water). Laat 2 minuten doorkoken en dan afkoelen. Voeg 150g (uitgelekte) tomaatblokjes uit blik, 2 eetlepels rietsuikersiroop en het sap van 1 limoentje toe. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Werk af met versgehakt basilicum.